onsdag 6 maj 2009

Så kan man lagstifta bort arbetslösheten

Med anledning av att många på den liberala och borgerliga sidan förespråkar att prostitution ska bli ett legalt yrke. I EU lobbas det nu för fullt för att Sverige ska ta bort sexköpslagen. Vi kan alltså bli tvingade att legalisera prostitution. Föreställ er följande scenario om ett par år:

Din dotter tar studenten och ska ge sig ut på arbetsmarknaden. Hon lyckas få anställning på ett företag som innebär mycket fysisk aktivitet. Efter ett par år blir hon invalidiserad på vägen hem från jobbet. En rattonykter bilist på väg hem från ICA, där han inhandlat sin dagliga ranson av sprit, ser i syne och väjer för att rädda en inbillad älg och plöjer istället ner din dotter. Hon blir av med båda benen och blir sjukskriven.

Efter ett halvår på sjukhuset får hon ett brev från företaget hon arbetar på, att hon blivit uppsagd pga grund av arbetsfrånvaro. Hon får kort därefter komma hem och efter ett par dagar meddelar Försäkringskassan att hon nu är utförsäkrad eftersom man gjort bedömningen att hon kan arbeta med andra arbetsuppgifter än hon tidigare gjort.

A-kassan tar nu vid och Arbetsförmedlingen blir besökt. Efter inskrivning och samtal om vad din dotter önskar arbeta med, gör handläggaren en scanning av arbetsmarknaden, matchar din dotter mot hela Sverige.

- "Men ser man på! Här har vi ett jobb som passar dig, 'Mama's Goodies' i Malmö söker en prostituerad för en heltidstjänst. Du är ju kvinna, den kan du söka."
- "Men jag vill inte arbeta med att sälja sex!"
- "Du måste söka, annars meddelar vi A-kassan att du inte har sökt anvisat arbete och du blir utförsäkrad."

Jag kan förstå om det är det här en borgerlig regering strävar efter. Om man legaliserar prostitution kan ju hälften av landets arbetsföra befolkning utförsäkras både från F-kassa och A-kassa. Man kan väl aldrig vara för invalid, eller sjuk, eller oerfaren, för att sälja sex?

Är det dit vi är påväg? Rösta den 7 juni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar