fredag 1 maj 2009

Trött på allt!

Det börjar kännas lite irriterande nu, att hela tiden få höra samma argument dag in och dag ut. "Piratpartiet är ett enfrågeparti", ja möjligen, vem bryr sig? De som bestämt sig för att bli medlemmar är nog ganska väl medvetna om att det ligger till på det sättet, det är inget argument som är negativt för oss. Jag blir lika trött på folk som hävdar att det inte är ett enfrågeparti, försöker upphöja det hela till en sorts högre mening med livet. Piratpartiet tar inte ställning i frågor som berör annat än medborgarrätten, punkt. Det är en fråga, att den sedan rymmer dussintals olika saker som man kan tycka till om är en annan sak, men det är en fråga. Det finns ingen övergripande ideologi inom Piratpartiet, det är inte meningen, det är ett missnöjesparti. Medlemmarna är missnöjda med den förda politiken.

Att hålla på som en jävla kakadua i Aktuellt som den den här reportern gör när hon ska intervjua Christian Engström, är kontraproduktivt för debatten. Varför hålla på och fråga ut en piratpartist om en massa frågor som han helt uppenbart talat om att han skiter i fullständigt? Den enda som blir löjlig i sammanhanget är hon själv, eftersom hon låter som en rabiat tysk tant. På vissa ställen blir hon så exalterad över att Christian inte bekänner färg att hon snubblar över orden, oprofessionellt, minst sagt. Men det är väl lite rädsla också, "tänk om de stackars satarna som tänker rösta inte förstår att politik inbegriper flera olika saker". I reportaget intervjuas ett gäng från KTH, för de är så jävla ball, datatekniska och så. Har man helt missat att det här med internet inte är en fråga för datanördar? Det är nutidens bibliotek, vi använder oss av det, även om vi nu inte är datanördar. Jag kan bara se ett skäl att intervjua dessa och framställa svaren på det sätt som man gjort; man måste få de vilseledda att inse sitt misstag, för den välutbildade eliten vet ju minsann!

Nu är det ju faktiskt så att den person jag känner, som är överlägset bäst på datorer, aldrig någonsin studerat på KTH, vad jag vet. Så Aktuellts lilla suttepluttreportage hade ingen inverkan på mig, för den stora gudomligheten som dessa datanördar utgör för oss, de flesta är nu självlärda och behöver inte KTH annat än som ytterligare en plattform att ta sats ifrån.

Piratpartiet är till för att försvinna, för när den här frågan tas på allvar av Vänsterpartiet, då kommer jag inte rösta på Piratpartiet, eftersom det då finns ett parti som jag kan identifiera mig med i alla övriga frågor. Piratpartiets syfte för mig är att belysa och klargöra den här frågan tydligt för alla, de flesta partierna har medlemmar i ledningen som tycker likadant som Piratpartiet. Det är därför bara en fråga om tid innan Piratpartiet blir obsolet och alla kan återgå till sitt. För vi ska belysa dessa frågorna. Starkast gör vi det genom att ignorera varenda jävla fråga som inte har med det vi vill nå fram med, att säga "fuck off" och trycka på knappen som betyder att vi stödjer dem som stödjer oss. Därför blir jag också lite rädd när Christian Engström säger att det kommer bli liberalerna eller miljöpartisterna som kommer bli gruppen för Piratpartiet. Var inte tanken att sälla sig till den grupp som tog ställning för frågan? Om det nu är socialisterna, vad ska Christian göra då?

4 kommentarer:

 1. Anders Troberg1 maj 2009 06:25

  "Därför blir jag också lite rädd när Christian Engström säger att det kommer bli liberalerna eller miljöpartisterna som kommer bli gruppen för Piratpartiet. Var inte tanken att sälla sig till den grupp som tog ställning för frågan? Om det nu är socialisterna, vad ska Christian göra då?"

  Jag tolkade det som att det var den alliansen han såg som troligast, inte att det var den enda tänkbara.

  SvaraRadera
 2. Det handlar också om makt. När man fått gehör för sin sak, sin enskilda fråga, så förändras upplägget. Det kommer att komma in andra personer vars främsta mål är makt. Det är den avgörande faktorn för varför även Piratpartiet snart är ett minne blott. Ny demokrati - Junilistan - Piratpartiet. Enda undantaget i dagens politik är faktiskt Miljöpartiet. Fortfarande bestående av en stor andel idealister och en mindre andel knäppskallar.

  SvaraRadera
 3. @ Anders Troberg:

  "I praktiken endera den liberala endera den gröna." Det tolkar jag som väldigt snävt, vilket inte är bra. Jag har inget emot att PP ansluter sig till vilken grupp som helst, tanken är att fåigenom frågorna. Det ska inte vara något tal om vilken den gruppen blir, eftersom det ska vara lockbetet för att få genomslag i frågan. Christian stänger dörren för ett eventuellt samarbete med vänstern genom att göra sådana här uttalanden, sen låser han fast sig till två grupper som sedan känner att de inte behöver anstränga sig nämnvärt för att få med sig hans röst.

  @ Hank:

  Allt handlar om makt, vi vet inte vem som är lämpad att bära ansvaret förrän det är försent. Nu tror jag att PP skulle ha väldigt svårt att överleva en längre period efter att man fått genomslag för sin fråga, dvs värna medbrogarrättigheter. Jag tror inte att de gamla partierna kommer låta det gå så långt att det blir som det blev för Miljöpartiet. Skillnaden på Junilistan och Ny Demokrati kontra Piratpartiet är att Junilistan försöker hålla ett ställningstagande i alla frågor (de försöker vara ett traditionellt parti). Ny Demokrati hade ingen politik alls, det var två snubbar som sprang omkring och tjöt "ut med packet". Piratpartiet har sin fråga, den ska de genomdriva och sedan försvinna. De kan inte behålla medlemmarna efter att deras fråga blivit allmän och vedertagen, alla kommer vandra tillbaka till vart de kom ifrån.

  SvaraRadera